Sahlar márkáról

A Sahlar név, még nem nagyon elterjedt a vízipipás körökben napjainkban. 2010 elején kezdődtek el a tervezések és fejlesztések, az első különleges vízipipa kerámiák terén. A első kerámiáink valamikor 2010 nyarának elején készültek el. Ezek korlátozott kis számban készültek és csak pár személy találkozhatott ezekkel a kerámiákkal. A kerámiák használata során hasznos tapasztalatokat vontunk le. Rá fél évvel, el is készült a javított széria.

Sahlar márkáról - sahlar tervrajz1 Sahlar márkáról - sahlar szentarto1 438x500
Az egyik legelső, szabad kézzel készített vázlatok.

Itt már újfajta máz lett alkalmazva, újra lett tervezve a forma is. Mind kényelmi, mind használati szempontokat figyelembe vettünk. Így a második széria már szebb és sokkal jobban használható lett. Ezt követően kis számban készültek szír vortex kerámiák, melyekből forgalomba is került egy kis mennyiség.

A kerámiák fejlesztési ezután egy ideig kis mértékben szünetelt. Megérkezett ugyan is az első komolyabb szállítmány az eredeti vortex kerámiából, majd rá nemsokkal a Tangiers phunnel kerámia is érkezett. Ezekhez készítettük és terveztük a Sahlar agyagsapkát, vagy más nevén széntartót. Elkészültek a széria minta darabjai, melyek a mai napig teljes mértékben használhatóak. Felbátorodtunk és kiadtunk 50db ilyen agyagsapkát. Gyorsan fogyott is, többen hasznosnak találták. Aztán pár embernél jelentkezett egy repedés, majd törés, melyet a fényképek alapján anyaghibának tűnt. Akiknél elrepedt visszakapták a termék árát vagy egy újra kicserélhették. Ezután majdnem 7-8 hónapig folyamatosan azon dolgoztunk, hogy megfelelő tisztaságú, remek hővezető képességű és kiváló minőségű agyag keveréket állítsunk össze. Ez mára sikerült és külföldi különleges, prémium kategóriás kerámiák minőségét vagyunk képesek biztosítani!

Miután sikerült kifejlesztenünk a megfelelő agyag keveréket, ismét a tervező asztalhoz ültünk. Figyelembe vettük a hazai igényeket és külföldi népszerű termékeket. Igyekeztünk a legtöbb pozitívumot egy kerámiába összehozni, míg a hátrányok számát csökkenteni. Sikerült! A Sahlar kerámiáknál a magas minőség és jó használhatóság a minimum.